Šią savaitę Kaune vyks Tarptautinė mokinių mokomųjų bendrovių, arba kitaip – jaunųjų bendrovių, eXpo. Tai dviejų dienų tarptautinis jaunimo antreprenerystės festivalis, kuriame moksleiviai iš Lietuvos ir kitų Europos valstybių galės testuoti savo verslo idėją tarptautinėje aplinkoje, mokytis užmegzti verslo santykius, pritraukti investuotojus.

 

Renginys vyks kovo 15-16 dienomis: pirmoji diena skirta pažintims ir tobulėjimui, o antrąją dieną, ketvirtadienį, nuo 10:00 iki 19:00 Kauno „Akropolyje“ vyks eXpo, kurioje jaunosios bendrovės prekiaus savo produktais.

 

Tarptautiniai santykiai – neatsiejama verslo dalis

 

„Lietuvos Junior Achievement“ įgyvendinama programa „accelerator_x“ suteikia galimybę moksleiviams dar mokykloje įgyti pirmąją verslo kūrimo patirtį. Sparčiai besikeičiant rinkoms, o pasauliui vis sparčiau judant globalizacijos link, organizacija reaguoja į pokyčius ir ugdymo programas paįvairina tarptautinėmis patirtimis.

 

Kaip sako „Lietuvos Junior Achievement“ vadovė Andželika Rusteikienė, šiandien jaunuoliams jau nebeužtenka tik lokalių patirčių. „Jei anksčiau kelionė į kitą miestą jau atrodė nemenkas iššūkis, dabar viskas yra kiek kitaip. Sparčiai populiarėjant socialiniams tinklams, eksponentiniu greičiu besivystant technologijoms ir daugėjant galimybių bendrauti su bendraamžiais iš viso pasaulio, paaugliams svarbu įgyti tarptautinių patirčių. Moksleiviai puikiai šneka anglų kalba, atvirai priima kitas kultūras, todėl susitikimas su kitų šalių jaunaisiais verslininkais tokiuose renginiuose, kaip dar rudenį vykęs „Pitch Battle“ konkursas ar ši Tarptautinė jaunųjų bendrovių eXpo“ – unikali galimybė moksleiviams plėsti pažinčių tinklą, pasimokyti vieniems iš kitų“ – pasakoja A. Rusteikienė.

 

Dvi dienas vyksiančiame renginyje ne tik mokysis, bet ir pardavinės savo produktus

 

Pasak organizatorių, po pertraukos į Kauną sugrįžusios eXpo metu laukia intensyvi programa. Pirmąją dieną moksleiviai susipažins su verslo ekosistema, „pasimatuos“ įvairių sričių profesijas partnerių įmonėse, o antrąją – prekiaus savo produktais Kauno „Akropolyje“.

 

Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė džiaugiasi, jog Tarptautinė jaunųjų bendrovių eXpo prekybos centre vyks jau nebe pirmą kartą. „Pirmoji tokia mugė vyko dar 2019, vėliau dėl pandemijos, deja, tradicijos pratęsti negalėjome, tačiau džiaugiamės, jog šiemet eXpo sugrįžta ir galime priimti net 70 komandų pristatyti savo produkciją paslaugas, prekybos centro lankytojams ir taip skatinti jaunuolių verslumą. Tikime, jog net ir viena diena, prekiaujant prekybos centre, yra unikali galimybė pajusti realios rinkos sąlygas, todėl tikimės, kad ši patirtis padės moksleiviams ne tik gauti pelno, bet ir gerą grįžtamąjį ryšį apie jų kuriamus produktus iš atėjusių lankytojų“ – teigia Kauno „Akropolio“ valdytoja.

 

Kviečia ateiti apsipirkti

 

Tarptautinėje jaunųjų bendrovių eXpo dalyvaus komandos iš Latvijos, Ukrainos, Ispanijos, Bulgarijos bei Lietuvos, iš viso bus net 70 komandų. Jos pristatys įvairiausių sprendimų: nuo pirmąją pagalbą padėsiančių suteikti mobiliųjų programėlių iki įvairiausių rankdarbių ar net saldžių gardėsių.

 

Organizatoriai kviečia visus, ieškančius naujų aksesuarų, dovanų ar gardumynų apsilankyti mugėje ir susipažinti su moksleivių komandomis. Didžioji dalis jų verslų sprendžia socialines problemas ir siūlo tvarius, gamtą tausojančius produktus, o siūlomos naujosios technologijos  atliepia naujausias rinkos tendencijas, todėl apsilankydami mugėje galėsite ne tik apsipirkti, bet ir artimiau susipažinti su iššūkiais  kuriuos nori spręsti jaunoji karta.

 

Expo yra nemokama visiems lankytojams ir vyks ketvirtadienį nuo 10:00 iki 19:00 antrame Kauno „Akropolio“ aukšte.

 

Daugiau informacijos