Alytiškės moksleivės ėmėsi verslo ir neprašovė: sėkmė garantuota

Ar šokoladas būna tik juodas ir baltas? Ne! – užtikrintai atsako trys jaunos alytiškės, sukūrusios traškaus pilkojo šokolado receptą ir pagal jį gaminančios originalų gardėsį, kuriuo stebina visus smaližius.

Pagrindinio šio šokolado ingrediento merginos neišduoda, bet savo kūrybos vaisių drąsiai vadina dangiško skonio.

Mokomąją moksleivių bendrovę „Pegasas“ įkūrusios Karolina Slavinskaitė, Ema Kuniutytė ir Ema Matačinskitė džiaugiasi, kad prieš du mėnesius įkurta bendrovė jau sulaukė populiarumo. Kodėl „Pegasas“? Kaip teigė linksmai nusiteikusios merginos – nes ir šokoladas dangiško skonio.

„Net pačios nesitikėjome, kad mūsų gaminami šokoladai taip greitai bus įvertinti, pamėgti. Bendrovė įsikūrė gruodžio mėnesį, prieš pat šventes. Žmonės pirko gražiai įpakuotus šokolado gabalėlius norėdami padovanoti juos artimam žmogui. Kiek teko girdėti, skoniu nė vienas nenusivylė“, – kalbėjo K. Slavinskaitė.

Tiesa, kelias iki tobulos šokolado receptūros išgavimo nebuvo lengvas. Pirmi „blynai“ buvo „prisvilę“. Šokoladas tai nestingdavo, tai būdavo ne tokio skonio, kokį norėjosi išgauti. Eksperimentavimas ir geriausio varianto ieškojimas užtruko mėnesį.

„Nesinorėjo pateikti bet ko, kad žmonės galvotų, kad tai tiesiog vaikų pagamintas šokoladas, kuris nėra verta dėmesio. Tai, kad žmonės šokoladą vis perka, įrodo, kad „neprašovėme“. Mūsų skanėstams neatsispiria ir mokytojai“, – sakė E. Kuniutytė.

Kaip teigė merginos, labiausiai klientai perka juodąjį šokoladą, mėgstamas ir baltasis, o štai į pilkąjį iš pradžių žiūri įtariai, bet paragavę nenusivilia.

„Dalyvavome parodoje „Studijos 2017““Litexpo“ rūmuose. Parodos lankytojai stebėjosi pilkuoju šokoladu, klausinėjo, iš ko jis padarytas, sakė, kad dar nėra tokio matę ir siūlė tokio šokolado idėją mums užpatentuoti. Į parodą nusivežėme 30 vienetų šokolado, o jau po valandos nieko neturėjome“, – pasakojo E. Matačinskaitė.

 

Daugiau apie MMB „Pegasas“ skaitykite lrytas.lt

Publikuota:

Autorius: